Obvestilo o piškotkih

Alpinia, Turistično podjetje, d.o.o., Ukanc 132, 4265 Bohinjsko Jezero (v nadaljevanju: ponudnik), na spletnem mestu www.apartmajitriglav.si (v nadaljevanju: spletno mesto) uporablja spletne piškotke (v nadaljevanju: piškotki).

Kaj so piškotki?

Piškotki so datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta namestijo na uporabnikovo napravo, s katero je uporabnik dostopal do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta se podatki, zbrani in pridobljeni s pomočjo piškotka ob prejšnjem obisku, lahko preberejo.

Piškotki na spletnem mestu ne omogočajo identifikacije posameznika in z njimi ni mogoče ugotoviti, za katerega konkretnega uporabnika (ime in priimek ali drugi osebni podatki) gre.

S pomočjo piškotkov ponudnik pridobi informacije o načinu uporabe spletnega mesta, predvsem o pogostosti obiskovanja spletnega mesta, o najbolj branih vsebinah, o povprečnem času obiska ipd. (spletna analitika).

Piškotki, ki jih uporabljamo

Podatki o posameznih piškotkih, upravljavcu podatkov, ki se pridobijo s temi piškotki, namenih obdelave zbranih podatkov in trajanju piškotkov so navedeni v nadaljevanju:

Naziv: pll_language
Veljavnost: 1 leto
Piškotek hrani uporabnikove nastavitve o izbranem jeziku spletne strani.

Naziv: alg-wc-wl-user-id
Veljavnost: 3 mesece
Piškotek hrani podatke o uporabniku, tako da spletna stran zna povezati posamezno listo želja z uporabnikovim računom.

Naziv: cookie_notice_accepted
Veljavnost: 1 mesec
Piškotek hrani informacijo o nastavitvah piškotkov posameznega uporabnika.

Naziv: _gat_gtag_
Veljavnost: 1 minuta
Identifikacijska koda spletnega mesta za Google Universal Analytics.

Naziv: _gid
Veljavnost: 1 dan
Spletna analitika s pomočjo programa Google Universal Analytics. Piškotek, se uporablja za grupiranje obnašanja uporabnikov za vsakega uporabnika.

Naziv: _ga
Veljavnost: 2 leti
Spletna analitika s pomočjo programa Google Universal Analytics. Piškotek, ki se uporablja za sledenje obiskovalcem. Google Analytics identificira uporabnike z edinstvenim identifikatorjem imenovanim “client id”. Ta id je skupaj z drugimi parametri shranjen v _ga piškotku.

Soglasje za namestitev piškotkov

S podajo soglasja za namestitev piškotkov se uporabnik strinja s shranjevanjem piškotkov in dostopom do piškotkov (oz. podatkov, pridobljenih s piškotki), že shranjenih v uporabnikovi napravi.

Uporabnik lahko o tem, ali in katere piškotke lahko upravljavci oziroma ponudniki namestijo na njegovo opremo, odloči tudi z ustreznimi nastavitvami v svojem spletnem brskalniku.

Upravljavec podatkov: Alpinia,Turistično podjetje, d.o.o.